Ботев глобява Минев за червения картон

Защитникът се надява да бъде аут само за 1 среща, но може да бъде наказан и за реванша за Купата

Ботев ще глоби Йордан Минев за поведението му срещу Верея. Защитникът се появи в игра на смяна, но не изкара до края на двубоя, завършил 2:2. Той два пъти срита крилото Илиян Йорданов. Освен това той удари и с ръка играча на домакините, когато падаше на земята – нещото, което му донесе втория жълт картон и изгонването.

Освен това Минев ще трябва да плати сам санкцията, която ще му наложи ДК на БФС. Бекът със сигурност ще бъде наказан за 1 мач, но може да отнесе и по-сериозно наказание, което да го извади от реванша за Купата на България срещу Славия. В събота Ботев приема Лудогорец от 17:30 часа в събота. Гостуването във втория мач от полуфиналите за Купата срещу Славия е на националния стадион „Васил Левски“ във вторник от 18:30 часа.

В картони в състава на Ботев виси още един защитник – Пламен Димов, който вероятно ще бъде на скамейката срещу Лудогорец, за да бъде запазен за реванша срещу „белите“. С по 4 жълти картони висят златната резерва Стивън Петков, Дуде Ндонгала, Густаво Афонсо и Серкан Юсеин. Капитанът Лъчезар Балтанов пропуска и мача с „орлите“, но ще бъде на линия във вторник.

Подобни статии

Top