Ботев гони първа за века победа на „Герена“ в мач, посветен на Гунди

Николай Киров е без наказаните Йордан Минев и Пламен Димов

Футболисти от легендарното „жълто-черно“ поколение от 60-те години ще бъдат официални гости на двубоя между отборите на Левски и Ботев. Поканени да присъстват на посветения на 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов мач са съотборниците, с които Гунди играе рамо до рамо по време на двугодишния си престой в редиците на най-стария футболен клуб в България.

На трибуните на стадиона, носещ името на великия български футболист, ще седнат Динко Дерменджиев – Чико, Георги Попов – Тумби, Виден Апостолов, Иван Занев, Георги Разложки, Георги Найденов, Георги Харалампиев и Паница Хаджийски.

Ветераните, донесли в клубната витрина първата национална купа и шампионска титла ще изгледат заедно с всички останали зрители на „Георги Аспарухов“ мачът между „сини“ и „жълто-черни“, който е от огромно значение за Ботев в борба на тима за 4-ото място в първенството.

В преследването на първа победа над Левски като гост от повече от 20 години, „канарчетата“, както винаги, ще разчитат и на подкрепата на вярната си публика.

ПФК „Ботев“ призовава всички ботевисти, които имат възможност да подкрепят отбора в София, да бъдат в сектора за гости на „Герена“ и да бъдат редом с играчите в преследването на трите точки.

Ботев вече е в София с група от 19 футболисти. „Жълто-черните“ са на режим в столицата преди мача, а старши-треньорът Николай Киров няма да може да разчита на наказаните защитници Йордан Минев и Пламен Димов. В разширения състав след изтърпяна санкция се завръща бразилецът Густаво Афонсо.

Групата на Ботев: 

Иван Чворович, Даниел Кайзер, Филип Филипов, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Димитър Пиргов, Димитър Калчев, Серкан Юсеин, Алваро Юлиано, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Фелипе Бризола, Дуде Ндонгала, Густаво Афонсо, Диого Кампос, Жоао Пауло, Стивън Петков, Кристиан Добрев, Милко Георгиев.

Подобни статии

Top