Ботев и Левски искат румънски ляв защитник

22-годишният Йонуц Панциру е следен и от датския Нордсийланд

Левски и Ботев (Пловдив) са сред клубовете, които проявяват интерес към румънски ляв защитник Йонуц Панциру, твърди местното издание“Проспорт“. Датският Нордсийланд също следи 22-годишния играч, който е собственост на елитния Политехника Яши.

В румънския клуб очакват в близките дни да получат официалните оферти за Панциру, които ще бъдат разгледани и ще бъде взето „най-доброто решение за отбора и за футболиста“.

„Българските и датските кандидати за подписа на Панциру имат яснота какво се иска от тях, за да подпише. Очаквам писмените им оферти да пристигнат в канцеларията на настоящия му клуб още в началото на следващата седмица“, заяви пред изданието мениджърът, движещ трансфера на левия бек.

Панцъру е само на 22 години и е смятан за бъдещ член на националния отбор на Румъния. В момента той носи екипа на ЧСМ Политехника Яш, като в професионалния футбол в родината си има 30 мача и един гол. Бранителят, който записа 1 гол и 1 асистенция в 22 мача през сезона, е оценяван на 300 хиляди евро от специализирания сайт „Тransfermarkt“.

Настоящият му румънски клуб го закупи от Щиница Мирослава миналата година за скромната сума от 10 хиляди евро.

Подобни статии

Top