Ботев и Лудогорец с втори опит да преборят снега

Снегът спря, в Коматево не спират да чистят, ще има ли мач решават в последния момент

Последният двубой от XXII кръг на Първа лига между Ботев и Лудогорец официално бе отложен вчера заради обилния снеговалеж.

По програма срещата трябваше да се играе от 17:30 часа, но заради тежките атмосферни условия и невъзможността теренът да бъде почистен и приведен в подходящо за игра състояние, мачът бе отложен с 24 часа съгласно наредбата на БФС.

При това положение двубоят бе пренасрочен за днес, 27 февруари, от 17,30 часа. Главният съдия Ивайло Стоянов бе посрещнат в Коматево от старши треньора на „жълто-черните“ Николай Киров.

„За трети път чистим“, заяви Белия на Сватбата, а реферът се поинтересува дали терена отдолу е замръзнал. „Да“, отговори Киров, а Сватбата възкликна: „Ами, тогава във вторник! Впоследствие главният съдия делегатът започнаха да обсъждат за кога ще може да се отложи мачът, ако и днес времето е същото.

Самата новина обаче не се хареса много на двата клуба. Те искаха срещата да бъде отложена за съвсем друга дата, когато атмосферните условия ще позволят нормалното й провеждане. Ако не се случи някакво чудо, то Ботев и Лудогорец няма да играят и днес.

Делегатът на мача Валентин Драгомиров заяви, че при тези условия е невъзможно провеждането на срещата, тъй като трупа сняг постоянно.

„Във вторник в 17:30 часа трябва да се проведе мачът. Ако и тогава обстановката е такава, думата е на СТК. Те ще преценят кога да се изиграе. Много е ясно, че програмата ще се натовари, но и двата отбора са на мнение, че срещата не може да се проведе при тези условия“, каза Драгомиров.

Лошото време обърка сериозно плановете на Лудогорец. Докато футболистите на Ботев ще са две вечери на лагер преди евентуалния днешен мач, то тези на шампионите бяха в лагерна обстановка цели четири вечери. Отборът се прибра от Милано в петък, а от летище „София“ шампионите заминаха директно за Брестник, където тимът е на лагер.

Иначе играчите на Димитър Димитров са далеч от домовете и семействата си от седмица. Във вторник, 20 февруари, те бяха събрани на лагер преди реванша с Милан. След това спаха две вечери в Италия, а от петък са в Пловдив.

Тази сутрин в града снеговалежът спря и се очаква обстановката да се запази такава до следобед, когато според метеорологичната прогноза температурите ще са от -4° до +4° градуса.

Подобни статии

Top