Ботев и общината подписаха споразумението за Колежа

До края на лятото внасят в общинския съвет и концесиите на ст. „Тодор Диев“ и клубната база на Локо

Кметът на Пловдив Иван Тотев и изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Иван Йотков подписаха официално допълнителното споразумение за удължаване срока на строежа на ст. „Христо Ботев“. На церемонията в заседателната зала присъстваше и адвокат Димитър Радев – от страна на бизнесмена и бъдещ собственик на клуба и инвеститор в строежа Георги Самуилов. Срокът на строежа е удължен с 18 месеца.

Предстои задържително обследване от специалисти на състоянието на строежа, който е замразен в последните 4 години. Техните предписания ще бъдат задължително спазени с оглед здравината и безопасността на бъдещото съоръжение.

Самият бизнесмен Георги Самуилов свиква открита среща в неделя с всички фракции на феновете на Ботев (Пловдив), на което ще изясни бъдещите си намерения. Очаква се да бъде свикано ново общо събрание на ПФК Ботев Пловдив, на което той да придобие официално 60 процента от акциите на дружеството.

„Щастлив съм в днешния ден, както и цялата „жълто-черна“ общественост. Въпросът със състоянието на спортната база не е болка само за нашите фенове, но и за града ни като цяло, която от днес нататък вярвам, че тръгва да търпи своето разрешаване“, заяви изпълнителният директор на Ботев (Пловдив) Иван Йотков.

Кметът Иван Тотев обяви, че вярва в изпълнението на проекта, чиято крайната дата за завършване е 13-и март 2020-а година.

Той съобщи още, че вече е разгледан архитектурния проект на стадион „Тодор Диев“ на ФК Спартак (Пловдив), внесен е и този за клубната база на Локомотив (Пловдив). Новият спонсор на Спартак Динко Миленчев бърза и общината ще направи всичко възможно да входиха предложението за концесия в Общинския съвет още това лято – преди месец август.

По думите му основните параметри са 3 500 000 лева инвестиция, с 4000 седящи места и осветление.

До края на август може да бъде внесен за гласуване и проектът за базата на „черно-белите“.

Подобни статии

Top