Ботев купува Емануел току до 10 дни - DC news

Ботев купува Емануел току до 10 дни

Ето акцентите от днешната среща с медиите без камери и микрофони с Антон Зингаревич

Не съм някаква известна звезда, не съм футболен играч и мисля, че това е най-подходящия начин да комуникираме!“

Така Антон Зингаревич мотивира пресконференцията, която даде днес, която бе без присъствието на оператори и фотографи. На нея беше и изпълнителният директор Даниел Сереидо, а старши треньорът Азрудин Валентич също бе там, но в залата при журналистите.

Можем хипотетично да говорим за титли, но по-важното е да продължим прогреса. Считаме, че отборът може да бъде изграден в рамките на 5 трансферни прозореца. Това не означава, че ще спечелим титлата, а че ще бъдем конкурентни на най-добрите отбори в лигата. Това не е само въпрос на тактика, но и на отборна психология. Накратко ние ще се опитаме да изградим тим, който да е конкурентно способен в лигата. Може да спечелим титлата, Купата, но ние не знаем, колко дълго време ще ни отнеме да завоюваме подобен трофей.

Минаха 7 месеца, от както дойдохме в тима. Доволен съм от прогреса, необходимо е обаче и време. За момента съм доволен от това, което виждам. Знаехме, че ще ни отнеме време да разберем спецификите на тази лига. Важно е да знаеш в каква среда ще работиш и да се подготвиш. Ние знаем, какъв тип футбол искаме да играем и как да го играем. Не е лесно, тъй като лигата и футбола, който се играе тук, не са точно това, което искаме ние. Тук футбола е много накъсан, а ние искаме по-голяма интензивност на играта. Както видяхте срещу Славия, ние се опитахме точно това – да играем бърз футбол, но мача бе прекъсван на всеки 30 секунди. Ние няма да променим типа футбол, който искаме да играем. Да, за момента съм доволен от треньорския щаб и той няма да бъде променян за момента.

Би звучало твърде амбициозно да кажем, че сме супер доволни от играта. Имаме нужда от време и от подобрения. В началото на шампионата сме и сега е важно да печелим точки. 6 точки от 3 мача са добър резултат и това е предпоставка да надграждаме. Имаме доста добри играчи в отбора, а и сега някои се завръщат от контузии. Може би след месец, месец и половина нашият тим ще се синхронизира и ще покажем пълния си потенциал.

Стадионът е нещо много важно за нас, тъй като без стадион един клуб не може да съществува. Когато аз гледах на възможността да придобия Ботев, стадионът беше част от нещата, които обсъждахме. Следим строежа много от близо, но истината е, че като клуб ние стоим извън този процес. Знаем, че първата фаза на строежа трябва да приключи по време на настоящия сезон. Много е важно е за клуба тези срокове да се спазят. Срещнах се с кмета, за да бъда уверен, че първата фаза ще се случи. Когато това се случи ние отново ще се срещнем с кмета, за да видим от там нататък какво трябва да се направи. Взимането на стадиона на концесия е едно от нещата, които сме обсъждали с градоначални. Нормално е този стадион да е под ръководството на клуба.

Нека Колежа бъде завършен и тогава ще седнем да дискутираме и да търсим най-доброто решение за клуба и за града. Строежът продължава, не вярвам на слуховете, че той няма да бъде довършен. Виждам, че се строи, знам и че средства има осигурени, не виждам проблем. За клуба най-важно е да може да посреща феновете си на стадиона. Когато първата фаза бъде завършена, ще видим колко средства точно трябват за цялостното му завършване, както е по проект.

Когато пристигнахме най-важната задача беше да останем в лигата. Сега целта ни е да изграждаме отбора и минимума ни е Топ 6. Вътрешно смятаме, че имаме отбор за повече. Нашата генерална цел е да играем в евротурнирите.

Ботев е клуб с голяма история, с модерна инфраструктура, с много фенове. Това ме привлече в Ботев. Мисля, че тук има добра почва да се купуват и изграждат играчи, и те да бъдат продавани на по-големи клубове в чужбина. Мой приятел с който сме учили заедно в Англия ми насочи вниманието към Ботев. Той не е българин.

Моментът при пристигането ми беше доста сложен заради комплексната ситуация в клуба. Аз трябваше да придобия нужното спокойствие и увереност, че искам да взема акциите на клуба. Отне ни време да направим оценка. Трябваше да се почустваме сигурни, за да поемем отговорността да вземем клуба. Преговорите бяха нормални. Мога да кажа само добри думи за Сдружението, от тях видяхме само разбиране и аз съм им изключително благодарен. Смятам, че целия процес от декември до сега беше достатъчно публичен. Мога да кажа само, че не всички участвали подкрепиха своите думи. В крайна сметка изцяло мое беше решението дали да продължа този процес. Сега седим тук и моето решение е взето. Това е бизнес. Видях възможност и смятам, че тя е добра за футболния проект, който искам да реализирам.

Академията е много важна за клуба. Ние имаме и втори отбор, където те вече имат възможност да се развиват. Като цяло сме един доста млад отбор, който дава шанс на талантите да се развиват и те трябва да се възползват от този шанс.

Финансово сме стабилни и мисля, че това е много важно за един клуб. Имаме таван на заплатите, което не означава, че ние няма да увеличаваме бюджета постепенно. В България има много талантливи играчи, но процесите за тяхното развитие са трудни и точно в тази насока трябва да е насочена нашата работа. Не съм някаква известна звезда, не съм футболен играч и мисля, че това не най-подходящият начин да комуникираме.

Емануел Току ще стане играч на Ботев до 10 дни, а Маркиньос имаме опция да го закупим.“

Източник: plovdivderby.com

Подобни статии

Top