Ботев може да си върне Петър Чалъков

Дефанзивният халф в момента е част от Локо (ГО), „канарчетата“ наблюдават и друг свой юноша – Атанас Ташолов от Нефтохимик

Ботев (Пловдив) обмисля да си върне своя юноша Петър Чалъков, който за последно играеше в Локомотив (Горна Оряховица) преди футболът у нас да бъде прекъснат заради извънредното положение, съобщава novsport.com.

21-годишният футболист играе като дефанзивен халф и дори има дебют с екипа на „канарчетата“ в елита през сезон 2106/2017, когато записва 10 минути.

След това обаче последва престой в Марица и такъв при „железничарите“ от Горна Оряховица.

За последните три години той е натрупал 60 мача в професионалния футбол и се смята, че вече е готов да играе на елитно ниво.

В Пловдив усилено се говори, че Ферарио Спасов може да го покани да започне лятна подготовка с отбора, ако всичко около тима е наред.

Пловдивчани следят развитието на своите юноши, които се подвизават в професионалните клубове и преди това не са се наложили в Ботев.

Във втория ешалон силно играе и бранителят Атанас Ташолов от Нефтохимик, който също е юноша на тима и е 21-годишен, но за него не е ясно дали към момента попада в радара на „канарчетата“.

Подобни статии

Top