Ботев освобождава и Диого Кампос

Бразилската колония при „канарчетата“ съвсем ще оредее

Ботев (Пловдив) се разделя с бразилеца Диого Кампос, който ще е свободен да си търси нов отбор от следващата седмица. Клубът е привикал нападателя на преговори в петък и му е обяснил позицията на ръководството, което иска да се раздели с футболиста по взаимно съгласие, пише „Меридиан мач“. В преговорите е участвал и сънародникът му Густаво Афонсо, който е помагал на Кампос при превода. Самият Афонсо вероятно ще бъде продаден през зимата.

Както е известно, по собствено желание край на кариерата си при „канарчетата“ слага опитният защитник Йордан Минев, за когото днешното гостуване на ЦСКА ще бъде последен мач. Очаква се вратарят Иван Чворович също да си потърси късмета другаде, след като е твърда резерва на Даниел Кайзер.

Диого Кампос е един от най-скъпоплатените футболисти на Ботев, но до този момент той по никакъв начин не е оправдал заплащането си. Бразилецът изкара в Ботев една година, в която така и не успя да се адаптира към родния футбол. Кампос бе привлечен за заместник на продадения в Лудогорец Жоао Пауло и се очакваше да покаже неговата класа. Той бе изпробван на различни позиции в атака и по крилото, но не се справи никъде.

Диого Кампос притежава много добра визитка, като има стотина мача в първа дивизия на Бразилия, но не успя да се аклиматизира в България. От Ботев предложиха на футболиста да не му търсят трансферна сума, което ще облекчи намирането му на нов отбор. Той е свободен да се върне в родината си или да си потърси нов клуб в Европа. От Ботев няма да му правят проблеми, дори ако Кампос реши да продължи кариерата си в друг отбор в България.

Очаква се в началото на следващата седмица ръководството на “канарчетата” и нападателят да си стиснат ръцете и да се разделят по взаимно съгласие. Бразилецът ще замине за ваканция в родината си и вече няма да се връща в Пловдив.

Двама играчи са приоритет в зимната селекция на Ботев – нападателят Омар Косоко и левият бек Еберт Кардосо. 25-годишният бразилският бранител е свободен агент, като през пролетта е играл в украинския Стал. Между неговия мениджър Иво Димов и Ботев обаче има неуредени финансови въпроси, поради което все още няма подпис с Кардосо. Иначе той е одобрен от треньора Николай Киров. Левият бек е бил съотборник в Стал с десния краен бранител на канарчетата Джонатан Перейра, който също е бразилец.

Омар Косоко пък бе желан от Ботев още през лятото. Тогава канарчетата се надяваха бившият им футболист да разтрогне с арабския Ал Фуджайра и да подпише с тях. Това обаче не се случи. Сега Ботев пак е предприел офанзива за Косоко, който има договор с клуба от Емирствата до 2020 г.

Подобни статии

Top