Ботев отказа 200 хиляди евро от турци за Лъчо Балтанов

Ако купувачите вдигнат мизата, капитанът на „канарчетата“ може и да бъде продаден

Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов е пред трансфер в турски елитен клуб, пише „Меридиан мач“. В клуба е пристигнала оферта за 200 000 евро за халфа, която на този етап е била отхвърлена.

Самият Балтанов е разбрал от мениджъра си за интереса от Турция. Той е разговарял с ръководството от клуба и е изявил желание да напусне Ботев, ако офертата задоволява клуба. Капитанът е обяснил, че вече му е време да излезе в чужбина, за да изкара пари. На този етап шефовете на „жълто-черните“ не бързат с отговора си към Лъчезар Балтанов.

Турците пък от своя страна вече са подготвили оферта от 300 000 евро за халфа. Очаква се до края на седмицата да има развитие около сделката, а на този етап е по-вероятно Балтанов, който е юноша на Левски, да бъде продаден.

Евентуален трансфер ще вкара свежи пари в касата на Ботев, което пък ще предизвика няколко входящи сделки. Припомняме, че старши треньорът на „канарчетата“ Николай Киров наскоро обяви, че в отбора му ще дойдат нови имена, ако бъде продаден някой от настоящите му футболисти.

Подобни статии

Top