Ботев отмънкали Запро Динев под носа на Локо

Талантливият нападател е бил в полезрението на „черно-белите“ скаути Александър Тунчев и Ванчо Траянов

Ботев (Пловдив) е отмъкнал първото си зимно попълнение Запро Динев буквално от ръцете на градския съперник Локомотив, твърди „Меридиан Мач“. Талантливият младок, който е роден през 1999 година, е бил предложен първо на „черно-белите“ от бившия им защитник Георги Петров, който добре познава момчето. Той е информирал своите хора на „Лаута“, че с екипа на Беласица Динев се откроява значително в двубоите в аматьорския футбол и има качества да играе с успех при професионалистите.

Първоначалната идея е била помощник-треньорът Александър Тунчев и скаутът Ванчо Траянов да гледат момчето на живо. Те обаче са се забавили, а в същото време по други канали талантът е бил препоръчан и на Ботев. От там реагирали по-бързо и след като Динев пристигна в Коматево, за да играе в контролата с Ботев (Гълъбово) и се заговори, че е одобрен от Николай Киров, от „Лаута“ отново са потърсили Георги Петров с желание да заведе играча при тях. От ръководството са се скарали на Ванчо Траянов. Петров обаче е бил категоричен, че Запро се е разбрал с „жълто-черните“ и няма връщане назад.

Днес неговият тригодишен договор се очаква да бъде нотариално заверен и да влезе в сила от утре. До Нова година обаче той няма да може да играе за Ботев.

Подобни статии

Top