Ботев (Пловдив) направи 1:1 във Враца и вече е на трето място (ВИДЕО) - DC news

Ботев (Пловдив) направи 1:1 във Враца и вече е на трето място (ВИДЕО)

Атанас Илиев с шедьовър, „канарчетата“ имат 7 точки, колкото и Черно море, врачани са новият лидер след 4 кръг

Ботев (Пловдив) завърши наравно 1:1 като гост на Ботев (Враца) в последна среща от четвъртия кръг на Първа лига. Атанас Илиев поведе тима си към успеха с безмилостен завършващ удар в 44-та минута. Костадин Ничев обаче изравни в 53-та минута, също с чудесен гол.

Тодор Неделев отново не започна като титуляр, а влезе на мястото на Маркиньос в 76-ата минута, като се отчете с два удара. В 86-ата минута силен удар от над 35 метра в стил „Неделев“ мина на сантиметри от напречната греда.

Срещата започна динамично с две атаки. Още във втората минута Маркиньос получи подаване от Атанас Илиев и стреля, но слабо и стражът на врачани улови топката.

В 12-ата минута удар с глава на Мирослав Маринов попадна в ръцете на Георги Аргилашки.

В 21-та минута пловдивчани отвърнаха с добра атака. След хубаво спиране на Атанас Илиев пред наказателното поле на врачани, той успя да отклони топката към Николай Минков, чийто удар обаче се оказа доста неточен.

Четири минути по-късно Атанас Илиев опита удар от много трудна позиция, но топката профуча над напречната греда.

Упорството на тарана все пак даде свтоя резултата в 44-та минута. След продължителна атака, „канарчетата“ успяха да закарат топката до лявото крило, където Кевин Янсон отклони към Атанас Илиев, а таранът разстреля безмилостно Краси Костов от много сложна позиция.

Ботев (Враца) натисна през второто полувреме и в 53-та минута успя да изравни. След продължтелна атака по левия фланг и разбъркване в наказателното поле на Ботев (Пловдив), Костадин Ничев прибра топката и разстреля с все сила Аргилашки за 1:1.

Шест минути по-късно домакините можеше да стигнат и до пълен обрат. Мирослав Маринов получи топката на десния фланг и стреля от малък ъгъл, но Аргилашки се справи този път. ​

В следващите минути двата тима се поуспокоиха и отправиха по един неточен удар към вратите, но изглеждаше, че мачът върви към логичен хикс, като в крайна сметка и това се получи.

Така „канарчетата“ излязоха на третото място със 7 точки, колкото и Черно море, а врачани са новият лидер след 4 кръг с актив от 8 точки.

Източник: gong.bg, botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top