Ботев (Пловдив) привлече Дилън Мертенс

„Жълто-черните“ платиха 100 хиляди евро трансферна сума на Царско село, на лагера в Турция се очакват още двама чужденци на проби

Ботев (Пловдив) купи Дилън Мертенс от Царско село. След преговори, продължили близо месец, “канарчетата” най-после договориха нидерландския атакуващ халф. Те искаха да вземат Мертенс в пакет с Андерсон Кордейро, но за него не успяха. Желанието на Азрудин Валентич е било с приоритет Мертенс, като за целта ръководството е платило и трансферна сума от 100 000 евро.

Именно тя забавяше сделката. В един момент Ботев бе предложил да даде свои таланти като разменна монета. После офертата бе плащане на два транша по 50 000 евро. В крайна сметка “канарчетата” са броили цялата сума за нидерландеца, който днес ще тръгне с новите си съотборници за лагера в Турция.

Дилън Мертенс дойде в Царско село преди по-малко от година от нидерландския нискоразреден Конинклийке, като преди това в кариерата си е носил екипите на ТОП Осс, Телстар и Волендам. 25-годишният атакуващ халф, който може да действа и като крило, направи силен сезон. В 25 мача той вкара веднъж, но бе в основата на много от головете на тима си.

По време на лагера на “жълто-черните” в Турция пък се очакват двама чуждестранни играчи, които да изкарат пробен период. Досега Ботев имаше само едно попълнение – Николай Минков от Монтана.

Подобни статии

Top