Ботев (Пловдив) привлича хърватина Марко Перван

Успоредно със строежа на стадиона ще се погасяват и задълженията на клуба, заяви Иван Йотков

Ботев (Пловдив) очаква още едно ново попълнение в халфовата линия, съобщи изпълнителният диреткор Иван Йотков.

„Очакваме едно ново попълнение. Футболист, който ще бъде в средата на терена. Предпочитаме българи, но когато не можем да намерим такива, търсим чужденци.

Всички клубове имат затруднения, ние се справяме. Не казваме че е лесно. Търсим увеличение на приходите в клуба.

Да, има натрупани задъжления по концесиите, но рестарта предстои, нямам основания да се съмнявам в това. Успоредно със строителните дейности ще се погасяват и задълженията към Общината.

За Тодор Неделев няма конкретни оферти“, каза Йотков.

Новото попълнение на Ботев (Пловдив) е хърватски атакуващ полузащитник. По трансфера „канарчетата“ работят от около 2 седмици, когато стана ясно, че ще бъдат напуснати от Васил Шопов, съобщи plovdivderby.com.

Става въпрос за 23-годишния хърватин Марко Перван. Атакуващият халф се подвизава на позицията зад нападателя, като играе с десен крак. Той е висок 1.80 м. и е оценяван от трансфермаркет на 400 000 евро.

Футболистът е с действащ контракт с албанския Скендербеу. Договорът му с настоящия му тим изтича през лятото на 2022-а година. За да привлекат играча в редиците си „жълто-черните“ са влезли в преговори с албанците и са се договорили те да прехвърлят правата на играча на Ботев, като си запазят 30% от бъдещ трансфер.

Така Перван ще се превърне в четвъртия футболист на „канарчетата“, който е привлечен по подобен начин. Пионер бе Тодор Неделев, от когото Майнц също държи 30%. Същото е положението и с Антонио Вутов, както и с последния привлечен бразилец Тайлон, за който от Ботев си поделиха правата с мениджърска агенция.

Днес Марко Перван пристига под тепетата, където ще се проведат финалните разговори по неговия контракт. Футболистът и „жълто-черният“ клуб вече имат устна договорка по параметрите на договора и се счита, че подписването е само формалност. Все пак, докато това не се случи играчът си остава собственост на настоящия си отбор Скендербеу.

В кариерата си хърватинът е минал през тимовете на РНК Сплит, Имотски, Шибеник, Цибалия и Осиек.

Подобни статии

Top