Ботев (Пловдив) стана официален партньор на Сдружение „Спри рака” - DC news

Ботев (Пловдив) стана официален партньор на Сдружение „Спри рака”

Диагнозата „рак“ не е присъда, клубът и сдружението ще имат съвместни инициативи

Ботев (Пловдив) стана официален партньор на Сдружение „Спри рака” Пловдив.

В Пловдив Сдружението организира за шеста поредна година крос-ходене-танцуване или просто участие „Спри рака“. Целта на това събитие е да популяризира активен начин на живот, физическа активност и социални и информационни събития и контакти за преминалите през диагнозата рак и техните семейства.

Сдружението организира и други събития с тази кауза. Основните цели на сдружението са да възпитават емпатия и да насърчават гражданската ангажираност; да създават ежегодна традиция за провеждане на всякакви събития за:насърчаване на активен начин на живот, осъзнато удоволствие и радост от движението и неговото огромно значение за оздравяване; за набиране на средства за подпомагане на клиниките,лекуващи пациенти с онкологични проблеми,както и информационна подкрепа за семействата им.

„Ботев (Пловдив) споделя ценностите на организацията и ще подкрепи бъдещите дейности и събития. Ще обявяваме нашите съвместни събития своевременно.

В общество, където всички са готови да подкрепят, помогнат и работят за здравето на хората, диагнозата „рак“ не е присъда.

Ние вярваме, че заедно можем да победим Рака“.

Подобни статии

Top