Ботев подписа с големия талант в нападение Никола Гелин за 3 години

Голмайсторът на „канарчетата“ при U17 започва като дете в Локомотив, а след това и в Спартак, преди да премине на Коматево като 10-годишен

Ботев (Пловдив) подписа първи професионален договор с един от най-талантливите нападатели в школата на клуба – Никола Гелин. Голаджията парафира 3-годишен договор с „канарчетата“.

Никола Гелин е роден на 6 април 2004 година в Пловдив. Първите си стъпки във футбола прави в школата на Локомотив (Пловдив), където тренира в продължение на 12 месеца.

Следва 2-годишен престой в школата на Спартак (Пловдив), а на 10-годишна възраст е привлечен в ДЮШ на Ботев. През настоящия сезон нападателят реализира впечатляващите 29 гола в Елитната юношеска група до 17 години.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Botev Plovdiv (@pfcbotevofficial)

Ето какво сподели Никола Гелин пред сайта на „канарчетата“ след подписването на договора с „жълто-черния“ клуб.

„Щастлив съм, че подписах първи професионален договор с Ботев. За мен е огромна привилегия да нося жълто-черната фланелка и да продължавам да се развивам. Благодаря на моето семейство и на моите съотборници за подкрепата. Изказвам благодарност и на моя треньор Георги Онов, който допринесе много за моето развитие като футболист.“

Подобни статии

Top