Ботев поиска рефери от чужбина за баража със Славия - DC news

Ботев поиска рефери от чужбина за баража със Славия

Пловдивчани се опасяват от ново съдийско рамо към „белите“, както преди 2 години в полуфиналите за Купата на България

Ботев (Пловдив) поиска рефери от чужбина да ръководят баража за Лига Европа срещу Славия тази неделя от 20:30 часа. Притесненията на „жълто-черните“ са да не бъдат ощетени от съдиите, както се случи преди 2 години в полуфиналите на турнира за Купата на България отново между тези два отбора.

Ако искането на пловдивчани бъде одобрено, това няма да бъде прецедент, защото само преди две седмици двубоят между Левски и Славия бе ръководен от съдийска бригада от Франция.

Ето цялото обръщение на ПФК Ботев Пловдив:

В неделя (19.07) предстои да бъде излъчен последният представител на България в европейските клубни турнири за следващия сезон. По правилник, във финалния сблъсък ще се изправят третият в крайното класиране (Славия) и нашият отбор, който завоюва право на участие в битката за Лига Европа, след като спечели плейофите на долната осмица.

С оглед големия залог на двубоя между Славия и Ботев, а именно право на участие в Лига Европа, ПФК Ботев Пловдив заявява желанието си мачът да бъде ръководен от международна съдийска бригада. Нашият Клуб подхожда с уважение и респект към българските съдии, които многократно са демонстрирали високите си професионални качества.

Цялата футболна общественост помни случилото се преди две години на полуфинала за Купата на България между Славия и Ботев, когато нашият тим бе брутално ощетен от съдийската бригада. Именно поради тази причина ние призоваваме за безпристрастна съдийска бригада от чужбина във финалния плейоф.

Още повече, че това няма да е прецедент за настоящия шампионат в България, тъй като само преди две седмици двубоят между Левски и Славия бе ръководен от съдийска бригада от Франция.

Нека по-добрият на терена победи и получи заслужено право да представи достойно България в европейските клубни турнири.

С уважение,

ПФК Ботев Пловдив

Подобни статии

Top