Ботев предложи вариант за завършване на сезона и купата

В БФС и в ПФЛ до момента няма внесен официален документ с искане за прекратяване на първенството

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с конкретни предложения за завършването на сезона в Първа лига и в турнира за Купата на България със специално изявление.

„С оглед моментната кризисна ситуация в българския футбол и очакванията на компетентните здравни власти за развитието на пандемията, ние изразяваме нашето категорично желание шампионатът през сезон 2019/2020 да завърши при следния график:

1. При подновяване на първенството в efbet Лига да бъдат доиграни оставащите два кръга от редовния сезон.

2. Да се изиграят полуфиналите и финалът за Купата на България, за да бъде определен победител в турнира.

Смятаме за невъзможно и утопично мачовете от плейофната фаза на първенството да бъдат изиграни с оглед безпрецедентната ситуация заради разпространението на COVID-19 и календарът на УЕФА, който към момента остава непроменен.

Ние вярваме, че ръководните органи в българския футбол ще вземат правилните решения относно подновяването на мачовете в родния елит. Решението кога точно да се рестартират двубоите трябва да бъде съгласувано с правителството на Република България, за да се избегне рискуване здравето на футболистите. В същото време бихме искали да отправим молба към БФС за ясни указания кога и по какъв начин тренировъчните занимания на отборите в efbet Лига могат да бъдат възобновени.

Ние категорично заявяваме позицията си, че искаме мачовете да се решават на терена. ПФК Ботев винаги е бил символ на честната битка и борбата до последен дъх и за нас прекратяването на първенството и Купата на България не стои на дневен ред“.

В същото време стана ясно, че нито БФС, нито Професионалната лига са получили някакъв официален документ за прекратяване на първенството с подписите на официални представители на клубовете. Те ще получат шанс да го направят в понеделник, за когато е предвидена и видео конферентната среща с БФС.

Според отлично информират източник идеята е тръгнала от Стойне Манолов и Царско село, съобщава „24 часа“.  След това е подкрепена от Арда и Локомотив (Пловдив).

Твърдо против са Славия, Левски, ЦСКА, Берое, Ботев (Пловдив) и Черно море.

Подобни статии

Top