Ботев преподписва с трима защитници

Настоящите контракти на Димитър Пиргов, Филип Филипов и Джонатан Перейра изтичат през лятото

Ботев (Пловдив) ще подпише нови договори с трима свои футболисти. Предложения за удължаване на контрактите си ще получат Димитър Пиргов, Филип Филипов и Джонатан Перейра. И на тримата договорите изтичат през лятото, пише „Тема спорт“.

Наскоро централният защитник Пиргов обяви, че ще приеме каквото му предложат, защото иска да остане при „канарчетата“.

Джонатан и Филипов реално играят на един пост – десния бек, но през пролетта Ферарио Спасов смени позицията на бразилеца. Той го използва като дясно крило или в халфовата линия. Феро харесва изключително много Джонатан и държи да го запази. Засега обаче бразилецът не е дал категоричен отговор.

Както е известно, през зимата Ботев продаде централния си защитник Кристиан Димитров в Хайдук (Сплит), но веднага му взе заместник – Иван Бандаловски.

Това означава, че „канарчетата“ почти сигурно ще се откажат от друг от бранителите си – Костадин Ничев. Неговият контракт също е до лятото, но засега няма индикации за удължаването му.

Ситуацията с договорите, които са до юни, обаче може да претърпи промени заради коронавируса и спрените първенства в света. Това се очаква да доведе до удължаване на срока на споразуменията, както и на летния трансферен прозорец.

Иначе, Ботев вече обвърза с нови контракти Антонио Вутов, Александър Тонев, Лъчезар Балтанов и Радослав Терзиев.

Подобни статии

Top