Ботев приключи със зимната селекция, вече привлича за новия сезон

Васил Шопов от Дунав (Русе) ще се присъедини към „канарчетата“ това лято

В Ботев (Пловдив) приключиха със зимната, но вече правят лятна селекция. В близките дни се очаква „жълто-черните“ да подпишат договор с халфа Васил Шопов от Дунав (Русе).

„Канарчетата“ искаха да привлекат Шопов още през тази зима, но той не успя да разтрогне договора си с Дунав и остава там, а контрактът му изтича лятото, което дава възможност на пловдивчани да подпишат предварителен договор него.

Васил Шопов е роден на 9 ноември 1991 година в Плевен. Той играе на позицията атакуващ полузащитник. Висок e 185 см. Юноша е на Спартак (Плевен). През сезон 2011/2012 вече е титуляр на играещия по това време в Северозападната „В“ група плевенски тим. През този сезон със Спартак става безапелационен лидер и влиза в професионалния футбол. Следващият сезон започва повече от успешно и Спартак е сред лидерите в „Б“ група на полусезона и близо до постигане на целта – завръщане в „А“ група, но след проблемите през зимната подготовка доиграва сезона и завършва на 6-то място.

През сезон 2013/2014 преминава във ФК Брегалница и записва 17 мача отбелязвайки 1 гол в първенството на Първа македонска футболна лига. След краткия престой в Македония, Шопов се завръща в родния Спартак на полусезона в началото на 2014 година. През следващия сезон разгромяват всички противници и се завръщат с гръм и трясък в професионалния футбол, а Шопов се превръща в един от лидерите на тима.

Той е сред любимците на феновете и получава капитанската лента едва на 23-годишна възраст след оттеглянето на ветерана Любомир Иванов. На 9 януари 2016 година Шопов преминава в Литекс, а 6 месеца по-късно – на 16 юни 2016 година Васил Шопов е представен като ново попълнене в състава на играешият в Първа лига Дунав (Русе).

Снимка: kanal3.bg

Подобни статии

Top