Ботев продава Густаво Афонсо през зимата

Договорът на бразилеца, който е с една от най-високите заплати, изтича в края на сезона

Спортно-техническото ръководство на Ботев (Пловдив) възнамерява да продаде през зимата бразилеца Густаво Афонсо. Договорът на твърдия титуляр в схемата на Николай Киров изтича в края на сезона и шефовете ще се опитат да вземат пари за него и в същото време да си спестят заплатата му. Последното не е за подценяване, тъй като крилото е един от най-добре платените играчи в клуба. Новата управа вече работи по евентуалната сделка, от която и самият футболист ще бъде доволен, пише „Меридиан мач“.

След официалното придобиване на акциите от Георги Самуилов вече бе обявено, че приоритет в представителния тим ще бъде развитието на млади български играчи. Уточнено бе, че не става дума само за таланти от собствената школа, но и за наложени вече в други клубове перспективни момчета. Треньорът Николай Киров е наясно с това и вече също се е ангажирал със задачата да намери добър заместник на Афонсо, както и да вземе други футболисти, с които да засили конкуренцията.

Афонсо дойде в Пловдив преди година и половина и направи впечатляващ дебют в градското дерби с Локо, когато „жълто-черните“ спечелиха с 3:0 на Коматево при закрити врати на 22 септември 2017 г.

Подобни статии

Top