Ботев продава Неделев за да върже бюджета

Вече има явни скандали между Николай Киров и президента Ангел Палийски, пише „Тема спорт“

Положението в Ботев (Пловдив) не е никак розово. За това алармира старши треньорът на „канарчетата“ Николай Киров още преди две седмици. Той заяви, че не знае нищо около селекция, подготовка и напускащи. Анонсираното придобиване на акциите от Георги Самуилов продължава да не се случва.

Затова и от Ботев ще прибегнат до познат метод – продажба на играчи за подсигуряване на бюджета за следващия сезон. Както е известно, „канарчетата“ отпаднаха от Славия за Купата и са твърде далеч от четвъртото място и класиране на бараж за Лига Европа. Почти сигурно на тезгяха ще бъде сложен Тодор Неделев, пише „Тема спорт“.

Два клуба от чужбина вече искат национала. Преди дни тийм мениджърът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов обяви, че Неделев трудно ще бъде задържан. Както е известно, преди година той бе откупен от Майнц 05. Немците обаче запазиха 60 процента върху правата при бъдещ трансфер. Толкова плащат те и от заплатата му в момента. „Жълто-черните“ поемат 10 хиляди евро от възнаграждението, което сериозно тежи на бюджета. Затова не е изключено клубът да приеме оферта за играча.

В последните години Ботев продаде Жоао Пауло, Омар Косоко и Фернандо Виана с цел запълване на клубната каса.

В същото време стана ясно, че в последните дни старши треньорът Николай Киров-Белия и президентът Ангел Палийски са имали сериозни спорове около бъдещето на „канарчетата“. Двамата доста често дори се карали.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top