Ботев с дублиращ тим във Втора лига, Локо – в Югоизточната Трета лига

По този начин най-големите таланти от школата и резервите от мъжките отбори ще трупат игрова практика

Процесът за създаването на дублиращи отбори и включването им във Втора и Трета лига без спортно класиране върви с пълна сила.

Стана ясно, че в Ботев (Пловдив) все пак са се решили да създадат втори отбор, който ще бъде заявен за Втора лига. Така съставът на второто ниво в родния футбол ще се увеличи на 20 отбора.

Старши треньорът на юношите до 19 години на „канарчетата“ Петър Пенчев вече е съобщил на излизащите от юношеска възраст родени през 2002-а година момчета, че няма нужда да си търсят отбори, защото ще играят в дубъла на Ботев.

Също така ще бъдат върнати и някои от предишните набори, които в момента се подвизават във Втора или Трета лига като преотстъпени.

Така в този клуб момчетата ще имат възможност да се сблъскат с мъжкия футбол още тази есен и така ще разберат колко близо или колко далече са от желанието си да играят на професионално ниво.

В Югоизточната Трета лига ще играят пък втори отбори на Локомотив (Пловдив) и Берое. Изпълняващият длъжността председател на ЗС на БФС – Пловдив Огнян Златков потвърди, че и двата клуба са внесли заявки да бъдат включени техни състави в третото ниво.

Как точно ще се организира групата, колко ще бъдат изпадащите и дали заявките на въпросните два отбора ще бъдат одобрени – Зоналният съвет трябва да даде отговори на тези въпроси другата седмица.

Подобни статии

Top