Ботев с кастинг за нов вратар

Един от вариантите е юношеският национал Иван Дичевски от Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров е дал инструкции на своя колега, който отговаря за формата на вратарите – Тодор Попов, да търси страж за лятната селекция на тима. Идеята на Белия е на мястото на поляка Даниел Кайзер, който не може да се пребори за титулярно място, да бъде взет млад и перспективен българин, пише „Меридиан мач“.

Планът е той да се конкурира с подписалия нов договор Иван Чворович и постепенно да развие качествата си с помощта и на Киров, който като бивш вратар отлично познава специфичните изисквания към този пост.

Ботев едва ли ще може да се пребори за Георги Аргилашки, който наскоро подписа с Берое, за преотстъпения от Лудогорец на Верея Даниел Наумов или за Николай Кръстев от Левски, но в полезрението на клуба попадат други достойни таланти.

Един от тях е юношеският национал Иван Дичевски от Черно море. Той е сред най-талантливите на своя пост, а преди година нашумя и заради това, че треньорът му Тодор Марев го пусна като нападател при победата с 1:0 като гост на Спартак (Пловдив) в Елитната юношеска група до 17 години.

Подобни статии

Top