Ботев с остра декларация срещу шефа на съдиите (ВИДЕО)

Пътър Петров нарече Фернандо Виана симулант, „жълто-черните“ шефове са възмутени

Шефът на Съдийската комисия на БФС Петър Петров заяви офиицално, че се извинява на ЦСКА-София за грешките на рефера Волен Чинков. Той обяви, че не е имало дузпа срещу „армейците“ и нарече нападателя на „канарчетата“ Фернандо Виана симулант.

Ето и отговора на ръководителите на Ботев:

„По повод изявлението на председателя на Съдийската комисия към БФС – г-н Петър Петров, по адрес на футболиста на ПФК Ботев Фернандо Виана, желаем да заявим следното:

Изненадани сме от решението на г-н Петров да коментира действието на нашия състезател, тъй като подобно поведение не е практика в българския футбол.

Считаме за редно председателят на Съдийска комисия да работи за повишаване нивото и качеството на българското съдийство, а не да дава публични определения на футболистите.

Не приемаме подобни квалификации по адрес на наши играчи. Надяваме се, че конкретният случай ще остане изолиран и в бъдеще няма да се повтаря. В много от мачовете на Ботев през годините отборът ни е бил неволно облагодетелстван или ощетяван от решения на арбитрите. Наясно сме, че на съдиите често се налага да взимат решения в сложни ситуации, поради което намираме грешките им за част от играта. Дори във футбола на най-високо ниво редовно ставаме свидетели на неточни съдийски отсъждания, но не и на подобни квалификации от страна на отговорни фактори.

ПФК Ботев ще продължи да проявява уважение към съдиите и противниците, както и да се въздържа от публични коментари на действията им, каквато е практиката на Клуба в последните години.

Съвет на директорите на ПФК Ботев АД“

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top