Ботев с по-лесни съперници, ако елиминира АПОЕЛ - DC news

Ботев с по-лесни съперници, ако елиминира АПОЕЛ

При усрех „канарчетата“ ще вземат по-високия коефициент на съперника си, същото важи и за Левски

Ботев (Пловдив) и Левски ще са поставени в третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, ако успеят да отстранят съответно АПОЕЛ (Никозия) и ПАОК на старта в европейскиге си кампании.

Това е така, тъй като кипърците и гърците имат висок коефициент, който им позволява да са сред поставените дори в плейофа на третия по сила европейски клубен турнир. ПАОК е с коефициент 25.000, а АПОЕЛ – с 18.000. Ако Левски и Ботев излязат крайни победители от битките, то те ще вземат тези коефициенти при жребия за третия предварителен кръг, който ще се тегли на 18 юли – три дни преди първите срещи от втория квалификационен кръг.

Там “сините” и “канарчетата” могат да се изправят срещу тимове като Мура (Словения), Лачи (Албания), Раднички (Сърбия), Будучност (Черна гора), Фола Еш (Люксембург) и Алашкерт (Армения), КуПС Купио (Финландия), Шкендия (Македония) и още няколко подобни тима.

Сред непоставените ще има и няколко по-сериозни имена като Брьондби и Панатинайкос, но те са доста по-малко в сравнение с урната на поставените.

Подобни статии

Top