Ботев с последен опит да задържи Лазар Марин

Николай Киров – Белия чака картбланш за привличането на централен защитник и нападател

Ботев ще направи последен опит днес, за да задържи Лазар Марин. Крайният защитник не поднови договора си с „канарчетата“, въпреки че се появиха информации, че е приел условията, които са му предложили. В същото време обаче стана ясно, че той има и доста примамлива оферта от Арда (Кърджали).

Марин в момента тренира заедно с юношите в Коматево и чака развръзка за бъдещето си. Възелът ще се разплете днес, а ключов момент в този случай бе срещата, която се проведе снощи между Георги Самуилов и феновете. На нея трябваше да бъде хвърлена яснота около промяната на собствеността на „жълто-черните“, финансирането, както и сагата около стадион „Христо Ботев“. Оказа се, че в бюджета на клуба няма да има промяна и той остава 3,5 милиона лева на година, а парите за довършването на Колежа ще бъдат в съвсем друго перо.

Треньорът Николай Киров пък чака картбланш от ръководството за привличането на централен защитник. Очаква се този път Белия да заложи на чужденец, след като в предишните сезони отхвърляше този вариант и предпочиташе родни футболисти. Освен това той не крие, че има и нужда още един нападател, след като Жоао Пауло се завърна в Лудогорец. Не е изключено това да бъде Радослав Кирилов, който отхвърли предложението, което му отправи Славия.

Подобни статии

Top