Ботев с твърда цена от 1 млн. лева за Кристиан Димитров

Юношеския национал Димитър Тонев подписва първи професионален договор, от Сдружението на гости на Слави Трифонов за „Колежа“

Ботев (Пловдив) е заковал це­на от 1 милион лева за брани­теля Кристиан Димитров, пи­ше plovdivnews.bg. Интересът към 22-годишния защитник е голям, затова „жълто-черните“ искат да материализират се­риозен трансфер. Националът е твърд титуляр вече сезон и половина. Николай Киров започ­на да му гласува доверие през миналия шампионат, което продължи и при Желко Петрович и Ферарио Спасов. Общо Димитров има 61 участия и 5 гола за Ботев в елита, като 46 срещи и 4 попадения от тях са през последните две кампании.

Бранителят беше желан и от ЦСКА, и от Левски, като в края на август дори беше смя­тан за сигурен за „Герена“. В крайна сметка Димитров оста­на в Коматево. Той записа 6 ма­ча и 1 гол за националния тим. Беше използван в 5 срещи от Красимир Балъков, а при Георги Дерменджиев влезе като резер­ва в контролата с Парагвай.

Юношата на „канарчетата“ Димитър Тонев пък ще получи днес предложение за първи професионален договор. Крилото проби в първия състав този се­зон и с изявите си е убедил ръководството да му гласува дъл­госрочно доверие.

Тонев е на 18 години, като е роден на 15 октом­ври 2001 г. Той беше титуляр срещу Лудогорец (0:1) и Арда (1:1) под ръководството на Феро. В паузата на първен­ството Тонев беше ангажиран с националния отбор до 19 го­дини, който имаше квалифика­ции в Турция. Нашите се спра­виха с Армения и Черна гора, но отстъпиха на домакина. Въпре­ки това възпитаниците на Ан­гел Стойков се класираха за елитния кръг на пресявките, а Тонев отбеляза при победата с 3:1 над Черна гора.

В същото време от сдруже­ние „ПФК Ботев“ анонсираха свое гостуване в предаването „Студио Хъ“ по телевизията на Слави Трифонов 7/8. Тв изя­вата ще е в петък от 19:30 ча­са, но сдружението не обяви кой ще е гост. Както е извест­но, феновете се вдигнаха на протести заради забавянето на строежа на стадион „Христо Ботев“.

Подобни статии

Top