Ботев със специален павилион за феновете на мача със Славия

Нападателят на дублиращия тим Иво Казаков аут до края на годината зарадии тежка контузия

Ботев (Пловдив) приема Славия (София) в среща от 3-ия кръг на Първа лига. Двубоят е днес от 18:45 часа на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

Във връзка с удължаване на извънредната епидемична обстановка бе изпратено писмо до „жълто-черния“ Клуб от страна на РЗИ, в което се обръща внимание на следното:

– При провеждане на спортни състезания с публика се допуска заемане на не повече от 50% от местата, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице.

– При продажбата на билети да се съобрази капацитетът на спортното съоръжение, за да се изпълни изискването за заемане на не повече от 50% от местата.

За мача със Славия ще бъде отворен павилион, който ще се намира непосредствено до фен магазина на клубната база. Той ще бъде достъпен за „жълто-черните“ привърженици, които ще могат да си закупят храни и напитки преди, по време и след двубоя с „белите“.

В същото време дойде неприятна новина за дублиращия отбор на „канарчетата“. Юношата Иво Казаков ще пропусне оставащите мачове от първия дял на шампионата във Втора лига. Атакуващият футболист се контузи в последната минута на мача с Добруджа от втория кръг на първенството.

Талантливият играч претърпя серия прегледи и бе установено, че роденият през 2002 година нападател е със скъсана предна кръстна връзка на коляното, както и увреден менискус.

Казаков ще претърпи операция в средата на месеца в столична клиника, а възстановяването му ще отнеме над шест месеца. За първите два мача от сезона Казаков реализира два гола за „канарчетата“, с които „жълто-черните“ взеха точки срещу Литекс и Добруджа.

 

Подобни статии

Top