Ботев се отказа от словенеца, Меледже не иска в Левски (ВИДЕО)

Новият централен защитник ще бъде Димитър Пиргов, Тони Тасев напуска

Ботев (Пловдив) се отказа от услугите на словенския защитник Емир Даутович. Футболистът, който пристигна на проби няма да пътува с канарчетата за Турция, информира plovdivderby.com. След вчерашната контрола с Марица, спечелена от Ботев с 3:0, Николай Киров не даде категоричен отговор пред медиите, дали е харесал защитника. В крайна сметка Ботев няма да подпише с младият бранител.

По всяка вероятност на поста ще бъде привлечен Димитър Пиргов, като на Левски ше бъде платена 25 хиляди лева трансферна сума.

Междувременно стана ясно, че Тони Тасев напуска пловдивския клуб. Крилото днес не игра срещу Марица, а след контролата от щаба на „канарчетата“ признаха за раздялата.

23-годишният благоевградчанин се е разбрал с ръководството на пловдивския клуб да разтрогне договора си по взаимно съгласие. Тасев пристигна в Ботев през лятото на миналата година и записа 12 мача за тима през настоящия сезон. Към дребния техничар вече има интерес от няколко отбора от България и чужбина.

Яя Меледже също ще напусне, но не желае да премине в Левски, а да се завърне в Септември.

В неделя „жълто-черните“ заминават за подготвителен лагер в Алания, където ще останат до 3 февруари. По време на престоя си в Турция Ботев ще изиграе 5 контролни срещи.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top