Ботев се завръща в Европа с рекорден бюджет от 30 млн. - DC news

Ботев се завръща в Европа с рекорден бюджет от 30 млн.

Семейство Зингаревич и канадските им партньори ще инвестират и в стадион „Христо Ботев“ с модерна система за лицево разпознаване

Ботев (Пловдив) ще има рекорден бюджет от 30 милиона лева през новия футболен сезон, съобщава „Марица“. Ако обещанието се случи, това означава двойно увеличение спрямо предвидените за сегашния сезон 15 милиона лева. Сметките показват, че само за последния месец разходите в клуба са 900 000 евро или 1,8 милиона лева. Човек на „Марица“ е видял документите, колкото и невероятно да звучи къде са отишли толкова пари.

Сумата осигурява олигархът Борис Зингаревич, бащата на собственика Антон Зингаревич, и негови канадски партньори с бизнес у нас. Последните разработват златното находище на Ада тепе в Крумовград и вече спонсорират местния Левски, който ще играе във Втора лига от лятото.

Добрите новини за феновете на Ботев не спират дотук. Руснаците са дали знак, че ще помагат и при строителството на стадиона. Те са проучили възможността за закупуване на модерна система за лицево разпознаване, чрез която западните клубове отдавна контролират сигурността по трибуните и баталните сцени са изкоренени. Цената й е около 5 милиона лева, като Зингаревич и партньори са обещали да я платят.

Целта е да се направи конкурентен тим за Европа, естествено, за целта Неделев и компания трябва да спечелят баража срещу Берое в събота. Но какъвто и да е резултат няма да промени плановете на клубното ръководство.

Ако Ботев наистина осигури 30 милиона лева бюджет, това ще го изстреля на второ място по този показател у нас и ще му даде реален шанс да се бори за титлата. Смята се, че хегемонът Лудогорец харчи 50 милиона лева на сезон, а втори е ЦСКА-София с 25. Зад Ботев е Левски с 12 милиона.

Снимка: plovdiv24.bg

Подобни статии

Top