Ботев ще научи съперника си в баража за Лига Европа днес

ЦСКА, Левски и Славия в жестока битка за второто и третото място в последния кръг на шампионата днес

Днес е последният кръг от шампионския плейоф в Първа лига. За разлика от много други случаи през годините, този път предстоят три важни мача, особено за ЦСКА, Левски и Славия, които ще определят 2-ия в таблицата, който ще се класира директно за Лига Европа и 3-ия, който ще играе бараж срещу Ботев (Пловдив).

ЦСКА е най-близо до целта си. „Червените“ в момента заемат второто място в класирането с 3 точки пред Левски и с 4 пред Славия. Те имат наглед лесно домакинство на Берое, като дори и точка ще им стигне да си гарантират сребърните медали и директна евроквота. При евентуална загуба, „Армейците“ ще трябва да се надяват Левски да не победи Локомотив (Пловдив).

В противен случай „сините“ ще изместят „червените“ от второто място, тъй като двата тима са с равни точки, но Левски е с по-добри показатели в преките двубои.

Левски приема Локомотив (Пловдив) на „Герена“ и ще трябва да търси задължителна победа, ако иска да има поне някакъв шанс за 2-ото място, а дори и за да не изпусне 3-ата позиция, която държи в момента. „Сините“ имат преднина от само една точка пред Славия и ако не спечелят, има опасност да бъдат изместени от „белите“.

Задачата на Славия е най-тежка, но не и напълно невъзможна. „Белите“ са на точка зад Левски, но са с по-лоши показатели от „сините“ в директните двубои в редовния сезон, така че трябва да търсят задължителен успех. Срещу тях обаче ще се изправи шампионът Лудогорец, който вече показа, че ще доиграе сезона сериозно и няма да прави подаръци на никого, независимо, че отдавна си гарантира 9-ата поредна титла.

Подобни статии

Top