Ботев спечели Републиканското първенство по футбол5 за набор 2009

Йордан Лечков награди призьорите на шампионата, който се проведе в Сливен

Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков награди отборите по футбол 5 на турнира „Млади надежди“ 2018, който се проведе в Сливен.

Младите таланти на Ботев (Пловдив) триумфираха в състезанието по футбол 5 – неофициално държавно първенство в тази възрастова група. „Жълто-черните“ се наложиха над Черно море със 7:6 след изпълнение на дузпи във финала. Двубоят бе изключително оспорван, като завърши при 2:2 в редовното време.

Момчетата на Минчо Цветанов записаха две победи и едно равенство в груповата фаза. Ботевистите стартираха с равенство 1:1 срещу Делфините (Варна), след което взеха две поредни победи с – 4:0 над Славия и 5:0 над Болярчета (Велико Търново).

Мачът за трето място между Берое и Славия също предложи много емоции. Срещата завърши при 1:1 в редовното време, а победителят отново се реши чрез дузпи. Старозагорци демонстрираха по-здрави нерви, победиха с 4:3 и грабнаха бронзовите медали.

Призьорите бяха отличени с купи и медали, а всички тимове получиха топки.

На 5-о място остана Делфините (Варна), който надви в директния мач Левски (София) с 2:1. 7-и са Болярчетата (Велико Търново), спечелили с 3:0 над ДФК Видин.

Близо 350 деца участват в тазгодишното издание на надпреварата по футбол 5, 7 и 9 за деца, родени през 2009, 2007 и 2006 г. съответно. Ръководството, цялостната организация и разноските по провеждането на турнира се осъществяват от БФС.

Състезанието между най-добрите 24 отбора от четирите футболни зони в България – София, Пловдив, Варна и Велико Търново е част и от кампанията „Хайде да ритаме“ за подкрепа на детския, девически и юношески футбол на Българския футболен съюз.

Целта на турнира е създаването на условия, при които децата в най-ранна възраст да се запознаят с правилата на играта футбол, да се разпространяват и утвърждават принципите на честната игра, колегиалност, взаимопомощ и морал, като пример за всестранно развитие на младите таланти.

Снимка: glas.bg

Подобни статии

Top