Ботев стартира подготовка с 22-ма футболисти (СНИМКИ) - DC news

Ботев стартира подготовка с 22-ма футболисти (СНИМКИ)

Отборът поднесе венци и цветя пред паметника на поета-революционер Христо Ботев в Пловдив, феновете поднесоха венец и пред паметника му в Калофер

Ботев (Пловдив) стартира зимната си подготовка. Точно в 15:30 часа „канарчетата“ направиха първото си занимание за 2021 година.

За първата си тренировка пловдивчани бяха с 22 футболисти, като извън основната група продължи да се готви капитанът на тима Тодор Неделев.

Заниманието на „жълто-черните“ бе водено от Стефан Стоянов, кондиционния треньор Тодор Георгиев и треньора на вратарите Михаил Ролев.

Тази вечер от 19:00 часа е Общото събрание на Сдружение ПФК Ботев, на което се очаква да бъде взето решение за продажба на 60% от акциите на клуба на руския милиардер Антон Зингаревич.

Към този момент пловдивчани имат уредени четири контролни срещи, които ще се проведат на следните дати:

20.01 с Гигант (Съединение)
23.01 с Етър (Велико Търново)
30.01 с Берое (Стара Загора)
06.02 с Царско село

Преди първото занимание за годината отборът почете 173-та годишнина от рождението на великия поет и революционер Христо Ботев.

Всички футболисти от представителния отбор на „канарчетата“, треньорите и служителите в клуба поднесоха цветя и венци пред паметника на Христо Ботев в Цар-Симеоновата градина в Пловдив.

Слово за делото и живота на великия българин произнесе доц. д-р Тодор Радев – Катедра „История и археология“ към Философско-историческия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, а водещ на събитието бе Златко Павлов.

Въпреки тежката обстановка организираните привърженици на Ботев (Пловдив) отново намериха начин да почетат 173-тата годишнина от рождението на великия поет и революционер Христо Ботев. Пред паметника на великия българин в родния му град Калофер беше поднесен венец от името на Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции Бултрас. Венец бе поднесен и пред паметника на Христо Ботев в Цар-Симеоновата градина.

Подобни статии

Top