Ботев взима двама от Дунав

Белия преговаря с Ангел Палийски за селекцията, набелязал е поне петима нови

Ботев (Пловдив) ще направи всичко необходимо да привлече крайния нападател на Дунав (Русе) Юлиан Ненов, разкрива „Меридиан мач“. „Канарчетата“ наблюдават крилото активно от една година насам и са убедени, че може да им помогне. Ненов не е твърд титуляр при русенци, но винаги се раздава докрай, когато влезе на смяна.

Той е син на починалия наскоро легендарен вратар Румен Ненов. Футболистът може да премине в Ботев като свободен агент след като изтече договора му през лятото. В Дунав имат сериозни финансови проблеми и не могат да задържат повечето от играчите си.

Вече е сигурно, че звездата на Дунав Васил Шопов ще премине в Ботев. Двете страни постигнаха договорка, като и той ще дойде в Коматево през летния трансферен прозорец.

В същото време треньорът на Ботев Николай Киров проведе дълга среща с президента на клуба Ангел Палийски. На нея бяха обсъдени доста теми. Най-важните бяха преостоящата лятна селекция, както и подготовката. Белия държи отборът да бъде подсилен сериозно, като се очаква новите да бъда поне петима, от които четиримата са българи. Освен двамата от Дунав, търсят се още централен нападател и вътрешен халф.

„Наблюдаваме доста състезатели. Хубавото е, че през тази седмица нещата около клуба приообиват някаква яснота и дано скоро знаем с какво ще разполагаме като бюджет, за да сме наясно и със селекцията“, заяви Киров.

Той обаче изрази притеснение относно факта, че все още от БФС не са обявили официално кога ще стартира новото първенство. Очаква се сезон 2018/19 да стартира на 13 юли, петък.

Треньорът допълни, че не е в конфликт с Палийски. По време на мача с Берое феновете скандираха името на наставника.

„Ботев не започва и не свършва с мен. Вечни хора няма. Опитаха се да ме скарат с презиоента Ангел Палийски, с когото сме в перфектни отношения“, допълни Белия.

Палийски също призна, че са водени разговори за селекция, но не разкри подробности. “Въпреки че няма яснота за старта на новия шампионат, вече обсъждаме плановете си за лятото“, посочи той.

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top