Ботев заминава с 2 отбора на подготовка в Дубай

Единият тим ще бъде представителният на „канарчетата“, а другият сборен от школата на пловдивчани, ганайския Чита и руската академия Виста

Ботев (Пловдив) ще бъде на лагера в Дубай през януари с две групи от футболисти. Решението е на оперативното ръководство на клуба и лично на собственика Антон Зингаревич, съобщава gong.bg.

Едната група е ясна – професионалният отбор на „канарчетата“ с треньор Азрудин Валентич. Другият отбор ще бъде сборна формация на трите клуба, които са под контрола на руския бизнесмен. В този отбор ще бъдат събрани момчета от втория отбор и академията на Ботев, таланти от ганайския Чита и руската академия Виста.

Идеята е треньорите и ръководството да огледат най-добрите си бъдещи звезди, за да преценят кои от тях са най-близо до професионалния футбол. Този отбор също ще има своите контролни срещи по време на лагера в Дубай, за които се търсят съперници.

Ботев (Пловдив) заминава на 9 януари в Дубай. В продължение на две седмици „канарчетата“ ще се готвят в Обединените арабски емирства. За момента са ясни две много престижни контроли – на 15 януари с полския гранд Легия (Варшава), а втората е на 22-и януари с руския шампион Зенит (Санкт Петербург).

Подобни статии

Top