Ботев започна лятна подготовка, представи двама нови (СНИМКИ И ВИДЕО)

Младоженикът Даниел Кайзер и Дуде Ндонгала се присъединяват към групата утре

Отборът на Ботев (Пловдив) направи първа тренировка с 23-ма футболисти и с това даде началото на лятната си подготовка. Преди нея старши треньорът Николай Киров даде пресконференция, бяха представени и двете нови попълнения – защитникът Костадин Ничев от Пирин и атакуващият халф Васил Шопов от Дунав.

Голмайсторът Стивън Петков има нужда от още седмица възстановане след като от глезена му бяха извадени няколко плаки. В заниманието не се включи и младоженикът Даниел Кайзер, който получи ден повече почивка от наставника Николай Киров. Утре се прибира и Дуде Ндонгала. Другият младоженик Радослав Терзиев дойде на тренировка направо след първата си брачна нощ.

Младата надежда Крис Добрев е на облекчен режим, защото се възстановява от пневмония, юношата Иван Василев има проблеми в слабините и вероятно ще му се наложи операция, а юношеският национал Станислав Шопов получи по-дълга почивка.

До този момент с „жълто-черните“ преподписа Йордан Минев, на крайните защитници Лазар Марин и Филип Филипов са предложени нови договори, но засега няма отговор и от двамата.

Белия продължава да търси опитен централен защитник, като той призна, че са водени разговори с Апостол Попов, който е свободен агент, наблюдават се и няколко чуждестранни играчи със същия статут, както и за поста ляв краен защитник.

В групата са и четиримата преотстъпени – вратарят Мартин Димитров, Атанас Ташолов, Кристиян Димитров и Радослав Апостолов.

Първа тренировка с представителния отбор направи роденият през 2001 година защитник Атанас Янков.

Освободените до този момент са Пламен Димов и Алваро Юлиано.

В момента има само запитване за Тодор Неделев, но не и конкретна оферта. Ако такава се появи, тогава ще се мисли за евентуална продажба, както и за търсенето на равностоен заместник.

Ето и имената на 23-мата състезатели, които започнаха подготовката на Ботев:

Вратари: Иван Чворович, Мартин Димитров, Стелиан Ангелов

Полеви: Филип Филипов, Лазар Марин, Йордан Минев, Костадин Ничев, Радослав Терзиев, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Атанас Ташолов, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Радослав Апостолов, Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Фелипе Бризола, Васил Шопов, Диого Кампос, Здравко Жилов, Милко Георгиев, Кристиан Добрев, Атанас Янков

Подобни статии

Top