Ботев започна подготовка с 22-ма футболисти (СНИМКИ И ВИДЕО) - DC news

Ботев започна подготовка с 22-ма футболисти (СНИМКИ И ВИДЕО)

Ако Тодор Неделев бъде продаден, ще го замести Димитър Тонев, „канарчетата“ отново ще атакуват Европа и домашен трофей, ще запазят и дублиращия си тим, на проби е младият талант Хуго Бернард, Лъчо Балтанов с предложение да остане на работа в клуба

Отборът на Ботев (Пловдив) стартира лятната си подготовка с група от 22 футболисти. Точно в 16:00 часа Азрудин Валентич изведе възпитаниците си на първото занимание за сезон 2022/2023.

Тренировката се проведе на естествен терен №2 на клубната база. В заниманието се включиха всички здрави футболисти, както и каращият проби Хуго Бернард, който се изявява отляво на игралното поле.

„Канарчетата“ ще тренират до събота в Пловдив, а в неделя заминават на подготвителен лагер в Бурдур, Турция. Там „жълто-черните“ ще тренират в продължение на две седмици.

По време на лятната подготовка ботевистите ще изиграят общо три контролни срещи. Две от тях ще бъдат в южната ни съседка, а третата ще бъде на базата в „Коматево“.

По-късно с отбора подготовка ще стартират националите на „канарчетата“. Младежките национали Атанас Чернев и Християн Славков ще се присъединят към отбора на 14-ти юни.

На същата дата към тренировките на пловдивчани ще се включи и Реда Рабей, който се възстановява от операция. Капитанът на тима Тодор Неделев ще поднови тренировките след участието си в Лигата на Нациите на 21-ви юни.

„Целта е трофей и минимум да запазим сегашната си позиция – третото място, а защо не и Купата“, обяви старши треньорът Азрудин Валентич.

„Събрахме отбора на вечеря, направихме няколко теста. Днес стартираме с двуразови тренировки. В събота ще направим двустранна игра и в неделя заминаваме на лагер в Турция. Ще бъдем на същото място, което бляхме и миналата година, защото останахме много доволни“, обясни специалистът.

„Вчера се взе решение, че ще има втори отбор. Искаме да се дава шанс за изява на футболисти от академията ни. Идеалният сценарий е в Ботев да играят колкото може повече българи. Но всичко опира до качества. За мен няма значение тяхната националност. Ще съм доволен, ако може да постигнем този баланс, който имахме през изминалия сезон“, каза още той.

„Разполагаме с най-добрия български футболист – Тодор Неделев. Ако има възможност за трансфер и той е щастлив, ние също ще бъдем щастливи. Но спя спокойно, защото притежаваме и най-добрия млад футболист – Димитър Тонев. Той показа огромно израстване, промени дори начина си на живот. Така че, аз спя спокойно.

Антоан Бароан има 2-годишен договор с нас. Млад играч. Ще се разчита на него, но трябва да покаже отношение и дисциплина.

Джак Лейн и Роберто Пунчец бяха под наем. И двамата са много добри, но решението им бе да играят на по-високо ниво в Европа.

Изключително съм доволен от характера и професионализма на Лъчезар Балтанов. Ние искаме да го запазим и сме му предложили договор – той знае това. Но решението е негово“, завърши Азрудин Валентич.

Ето и групата на Ботев за първата тренировка:

Георги Аргилашки, Хидайет Ханкич, Мартин Панев, Виктор Генев, Димитър Тонев, Па Конате, Дилан Мертенс, Джеймс Етоо, Антоан Бароан, Самуел Супрайен, Мохамед Брахими, Самуел Акере, Точукву Нади, Хуго Бернард, Момо Туре, Емануел Току, Николай Минков, Станислав Работов, Рой Херман, Джаспър ван Хертъм, Бисер Бонев, Монир ал Бадарин.

Подобни статии

Top