Ботев започва зимна подготовка с 24 футболисти

Серкан Юсеин остава до лятото, от СПАЛ искали Слави Шопов под наем за 6 месеца, но без пари

Ботев (Пловдив) започва зимната си подготовка с 24 футболисти. Това съобщи на пресконференция днес старши треньорът на отбора Николай Киров.

23 състезатели се включиха в първата тренировка, като единственото ново име в състава е привлеченият през зимната пауза Атанас Зехиров. Подготовка с „канарчетата“ започнаха игралите под наем през есента младоци – Милко Георгиев, Радослав Апостолов и Атанас Ташолов.

Първото занимание пропуснаха всички чужденци в тима, които ще се присъединят към тима в следващите дни и до 10 януари групата на „жълто-черните“ ще бъде събрана в пълен състав.

От сряда отборът влиза в лагерен режим на клубната база, където ще протече първият етап от зимната подготовка.

Отборът се раздели със защитника Йордан Минев и с нападателя Стивън Петков, който бе продаден на португалския Фейерензе. Наставникът на пловдивския тим добави, че вратарят Даниел Кайзер се прибира на 9 януари с разрешение на спортно-техническото ръководство.

„Смятам, че Даниел Кайзер ще приеме нашето предложение за нов договор“, зави Николай Киров. Той добави, че по-късно към Ботев ще се присъединят бразилците Джонатан Перейра, Густаво Афонсо и Диего Кампос.

Наставникът на „канарчетата“ добави, че на този етап няма постъпила конкретна оферта от Лудогорец за Серкан Юсеин. Неговият договор с Ботев изтича през юни и тогава той ще стане част от шампионите.

Младият талант Слави Шопов към когото интерес проявяват от италианския СПАЛ също започва подготовка с „жълто-черните“.

„Смехотворно е да искаш професионален футболист на нещо като проби, под наем, без пари за 6 месеца. Ако дойде сериозна оферта ще я коментираме. В договора на Слави Шопов има една клауза, че трябва да изиграе 30 мача с юношите и ние се опитваме да спазим тази клауза, но ще се опитаме да я променим“, заяви спортният директор на Ботев Адалберт Зафиров.

На този етап няма конкретни предложения за Тодор Неделев и вероятността да остане в Ботев до лятото е голяма. Клубното ръководство търси заместник на напусналия Стивън Петков.

Първите две седмици от подготовката на „жълто-черните“ ще бъдат в Пловдив. На 23-и януари е първата контрола на пловдивчани, която е срещу Локомотив (Горна Оряховица).

На 24-и януари ботевистите заминават на 10-дневен лагер в Лара, Анталия. По време на лагера момчетата на Николай Киров ще изиграят пет контролни срещи, които са на следните дати:

26.01 – Ботев (Пловдив) – Радник Сурдулица (Сърбия)
29.01 – Ботев (Пловдив) – Пяст Гливице (Полша)
31.01 – Ботев (Пловдив) – Слован Либерец (Чехия)
02.02 – Ботев (Пловдив) – Криля Советов (Русия)
04.02 – Ботев (Пловдив) – Шахтьор Донецк (Украйна)

Подобни статии

Top