Бой прекрати мача Левски Лукойл – Балкан (ВИДЕО)

Оставащите 3 минути ще се доиграят днес от 18:00 часа, но без публика

Левски Лукойл и Балкан ще доиграят денс мач №2 от финалната серия в НБЛ, след като снощи двубоят беше прекратен в 37-ата минута при резултат 66:59 за „сините“. Напрежението ескалира, след като от агитката на столичния тим хвърлиха предмет по пейката на Балкан. Гостите отговориха на провокацията и феновете тръгнаха да търсят саморазправа. Те едва бяха удържани от стюардите да не нахлуят на игрището. В осмирителната акция се включиха Константин Папазов, асистентът му Димитър Ангелов и някой от играчите на Левски Лукойл.

Условието срещата да продължи беше зрителите да напуснат залата. Агитката на гостите обаче категорично отказа и след като мина един час, както е по правилник, беше взето решение, оставащите три минути да се доиграят днес от 18:00 часа отново в зала „Универсиада“, но без публика.

За пръв път двубоя беше прекъснат малко преди почивката. Причината отново беше „синята“ агитка, която беше настанена зад пейката на гостите. Феновете започнаха да хвърлят най-различни пренети по играчите на Балкан, които избягаха в центъра на терена. Съпругата на кмета на Ботевград и дъщеря на легендата на Балкан Венцислав Славов – Стефка слезе до пейката на Левски, последва спречкване с помощника на “сините”  Димитър Ангелов. Славова бе издърпана встрани лично от съпруга си Иван Гавалюгов, а Ангелов отиде да й се извини.
Напрежението в залата все пак утихна и втората част завърши нормално.

Домакините имаха аванс в резултата през цялото време. Стабилна защита и няколко добри нападения върнаха Балкан в мача в началото на последната част, когато разликата бе стопена до 6 точки – 62:56.

При 66:59 и оставащи 181 секунди до края спорен фаул срещу Венци Петков взирви напрежението в залата. Балкан взе таймаут, а от агитката, която стоеше само няколко реда над пейката на гостите, вдигнаха бесило. Последва рамяна на обиди, плюнки и залп от бутилки. Полицията влезе на терена, двата отбора се прибраха в съблекалните и в крайна сметка мачът беше прекратен.

Тимът от Ботевград води с 1:0 победи в серията.

Снимка: LAP.bg

Подобни статии

Top