Бой в Спешното на МБАЛ-Пазарджик! Набиха дежурния лекар

Мъж от пазарджишкия квартал „Изток” е задържан заради посегателство над лекар от „Спешното отделение” при МБАЛ-Пазарджик.

Случката се разиграла снощи малко преди 22.00 часа в помещение на отделението. Двама посетители имали спречкване с охранител от болничното заведение, който им направил забележка.

Разпрата обаче се разгорещила и виждайки случващото се дежурен лекар от „Спешното отделение”  изразил своето възмущение. Той подкрепил  действията на охранителя. Тогава единият от афектираните мъже нанесъл удари на лекаря.

Незабавно на мястото пристигнал дежурен автопатрул при полицейското управление в Пазарджик. Униформените задържали нападателя, който се оказал 34-годишният С.С. – жител на пазарджишкия квартал „Изток”.

За радост медикът не е сериозно пострадал. По случая е образувано бързо полицейско производство.

По случая в Районна прокуратура – Пазарджик е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист – престъпление по чл. 131 ал. 2 във вр. чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс. Разследването по случая се извършва от разследващ полицай при РУ на МВР-Пазарджик.

Днес спрямо С.С. ще бъде повдигнато обвинение за престъпление по чл. 131 ал. 2 във вр. чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс. Предвиденото от закона наказание за това деяние е до  3 години „лишаване от свобода“.

Подобни статии

Top