Боядисаха и почистиха района около Асеновата крепост за Световния ден на туризма

От ОП „Туризъм“ в Асеновград отбелязаха празника по нетрадиционен начин

Общинско предприятие (ОП) „Туризъм“ към община Асеновград тази година отбелязва Световния ден на туризма – 27 септември, по нестандартен начин. Поради влошаващата се епидемична обстановка, свързана с COVID-19, няма да бъдат организирани походи и други мероприятия налагащи събирането на много хора на едно място. Служителите на предприятието се заеха със задачата да спомогнат за по-чиста и красива околна среда.

За целта те почистват и освежават с боя сградата на касата, района около Асеновата крепост, както и край чешмите и пейките по пътя към туристическия обект.

Дейността по отбелязване Световния ден на туризма не възпрепятства приема на туристи в Национален паметник на културата (НПК) Асенова крепост. Напротив – днес има и изнесен щанд отпред за по-бързото и лесно обслужване на посетителите. Така всеки, който иска да разгледа крепостта, има възможност да си закупи билет непосредствено преди посещението. Там се продават и сувенирите с облика на туристическата забележителност.

Община Асеновград и Общинско предприятие „Туризъм“ апелират жителите и гостите на Асеновград да изхвърлят отпадъците си на обозначените за целта места, за да се опазва природата чиста и приветлива. И отправят поздрав към всички представители и деятели в туристическия бранш с пожелание за професионални бъдещи успехи!

Подобни статии

Top