Боядисват с цветовете на трибагреника моста на пазара в Асеновград

Хора от града вече са заявили желание да се включат, като  съдействат с материали, четки,   боя и логистика

Стоманените пана, които ограждат моста на кооперативния пазар в Асеновград  да бъдат пребоядисани в цветовете на националния флаг, настояват асеновградчани. Гражданската инициатива се зароди в социалната мрежа и вече има десетки последователи.

Чрез идеята  за ефектната декорация хората търсят начин да се справят със, според тях, неугледния и изоставен вид на града. Освен това , мостът води до паметника на Дякона и е недопустимо видът му да бъде безобразен.

Всеки ден минавам през моста на пазара. Сиви плочки, сиви парапети. .. .стигам до паметника на Дякона, и там сиво.. .. . . Сив град, чак депресиращо .. . . Нямаме будна община като в другите градове, но това не ни пречи ние да направим по–красив родният ни град!!! 

Аз също минавам всеки ден..потискащо е чак.. Подкрепям идеята ви!

 ФАКТ НЕОСПОРИМ!! 
А за статуите на същия мост да не говорим- от години, неосветени, някак си мълчаливо и замислено (както едната от тях със замисления човек с подпряна с длан глава) гледат накъде отива тоя град и неговите жители!…….
Срам, срам, срам!

Хора от града вече са заявили желание да се включат, като  съдействат с материали, четки,   боя и логистика.

Други пък смятат, че това не е най-добрата стратегия и се въздържат от подобни прояви.

Промяната на цвета няма да промени усещането за евтино и неподдържано. Съгласна съм трибагреника да присъства на повече места в града, но поднесен с вкус и на място. Мостът не е ограда на детска градина. Хубаво е да има подобни инициативи, но нека да се спазват някакви правила. Иначе резултата го виждаме и по сградите – един си боядисал зеленко, друг в праскова… Кръпки и цветове – никаква естетика!

Евтина патриотарщина.  :) Твърдо против

Чудесно е моста да се освежи , но да се боядиса в бяло, зелено, червено ?! Този дълъг мост с класически статуи в края  е естетически неприемливо, според мен. Патриотизма си е патриотизъм . Левски можем да го почитаме , чрез борба за един по-хубав град.

 

 

Подобни статии

Top