Бойко: 6 ленти на новия път до Асеновград (СНИМКИ И ВИДЕО)

Бойко: 6 ленти на новия път до Асеновград

Шест ленти ще има новия път до Асеновград.

Това обяви премиерът Бойко Борисов, който дойде днес по обяд да инспектира строежа на бъдещата магистрала между Пловдив и града край Чая.

„От двете страни на четирилентовия път трябва да има локални платна – да стане шест ленти. Те ще обслужват и земеделските земи, и пропаните, и в същото време транзитът да го отведем встрани. Защото това е най-натоварения път след Орлов мост“, подчерта министър-председателят.

Според строителния предприемач Юлиян Инджов, чиято фирма строи пътя, той ще има две локални платна от двете страни, които ще обслужват предприятията край него. Самият път ще е четирилентов, отново посочи Инджов.

„Локали досега не са проектирани и кръгово. Това искам да видя сега, докато инспектираме“, каза още Борисов. И додаде: „Да не стане като Цанков камък, да ни се смеят и на нас!“

Общините ще проектират локалните платна

По думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметовете на трите общини – Пловдив, Асеновград и „Родопи“ ще трябва да изготвят проекти за локалните платна и кръговото и да ги предоставят на Агенция „Пътна инфраструктура“. Страничните пътища ще бъдат финансирани от бюджета на АПИ, потвърди министърът. И посочи, че предстои да се проектира и пътен възел на отбивката за Крумово, който да обслужва летище „Пловдив“. За него обаче също трябвали пари.

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. питам написа:

    Тотев се вижда на снимката. Защо не ги заведе да „инспектират“ Коматевско шосе, чиято първа копка лично беше направил на 15 септември 2015-та?

    Защо 2 км улица с 2 ленти ще я правят 3 години, а асеновградско 10 км, 6 лети за 1 година?
    Защо Коматевско струва 10 милиона, а асеновградско 20?

    Ако фирмата Щрабаг беше спечелила поръчката на 5-пъти по-дългата отсечка и 3 пъти по-широката, това значи ли, че ще им трябват 30 години минимум ?

Top