Бойко Борисов: Деница Сачева ще бъде новият социален министър (ВИДЕО)

Сачева ще бъде предложена за одобрение на парламента във вторник

Зам.-министърът на образованието Деница Сачева ще поеме поста министър на труда и социалната политика. Това обяви Бойко Борисов пред журналисти на пресконференция преди минути.

Сачева ще бъде предложена за одобрение на парламента във вторник, каза премиерът.

„Аз се отнасям с уважение към майките на деца с увреждания, приемал съм ги, 150 млн. и повече им отпуснахме миналата година. Както обаче аз не им се меся с коя политическа партия и политически лидер си говорят, министрите са само мое право да ги назначавам. Дори и патриотите и всички знаят, че за да се назначи министър, трябва да се съглася. Отговорността за министрите е само моя, не тяхна. Така че с цялото ми уважение към тях, много други пък организации и асоциации се обадиха и пуснаха писма, че намират за правилно това наше действие“, добави премиерът.

„В социалното министерство не са само децата с увреждания, но и пенсиите, болничните, много уродливи явления, които се срещат, там са ТЕЛК-ове, болнични, където контрола трябва да се направи, самите хора в социаното министерство недоволстват. Пет пъти досега съм връщал оставката, но те и колегите  му в Министерски съвет не искаха да работят вече с него. В петък го извиках и му казах, че никой не иска да работи вече с него в кабинета. А като толкова си го харесват майките, някога като управляват, да си го сложат за министър и готово“, заяви още Борисов. 

Подобни статии

Top