Бойко Борисов: Допълнителни 1000 лв. към заплатите на медиците (ВИДЕО)

„От криза по-богат не се излиза“, заяви премиерът

„За да защитим лекарите, медицинските сестри, санитарите, лаборантите и всички, които се борят на първа линия срещу коронавуриса – ще им осигурим допълнителни 1 000 лв. към месечното възнаграждение„. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след срещата с президента Румен Радев, на която присъства и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

„В тази криза трябва да бъдем единни. Всички противоречия трябва да бъдат оставени на заден план, за да усетят хората консолидацията на държавните институции и готовността им да работят в техен интерес. Ще се опитаме и с европейско финансиране да увеличим прага на държавната помощ за всички хора, които излизат в болнични и за фалиралите търговци. От криза по-богат не се излиза. Учените още не могат да кажат колко време ще продължи епидемията. Затова трябва да сме внимателни“, посочи Борисов.

Той предупреди, че някои хора използват създалата се ситуация за популизъм и призовават държавата само да дава. „Приходите ни обаче идват от данъци и когато те не се плащат, няма да ни останат средства за заплати и пенсии“, заключи премиерът.

Видео и снимки: Президентство

Подобни статии

Top