Бойко Борисов е с коронавирус! (ОБНОВЕНА)

Бойко Борисов

Още трима министри и доц. д-р Ангел Кунчев под карантина

Премиерът Бойко Борисов е с коронавирус. Това съобщиха днес на официалния му профил от пресслужбата на правителството.

„Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!“, става ясно от съобщението.

От правителствената пресслужба съобщиха, че и към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера.

Припомняме, че вчера СРЗИ свали карантината на министър-председателя и бившата му пиарка Севделина Арнаудова, която в момента работи в централата на ГЕРБ. Снощи бе свалена и карантината на финансовия министър Кирил Ананиев. Под карантина остават земеделския и министъра на регионалното развитие Десислава Танева и Петя Аврамова. Всички те, включително и Борисов, са били контактни със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков, който е с коронавирус от петък.

От СРЗИ разпространиха и следното съобщение:

От днес, 25 октомври, министър-председателят Бойко Борисов е с положителен тест за COVID-19. Премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване.

Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

Като контактни лица той посочи още министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева – началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

Подобни статии

Top