Бойко Борисов и Зико търсят пари за стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“

Няма как да бъдат пренасочени парите за пробива под Водната палата

Бойко Борисов и кметът Здравко Димитров търсят общо решение за финансиране на стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“ в Пловдив. Двамата проведоха разговор, за да набележат стъпките, които ще предприемат за намиране на необходимото финансиране от по 10 млн. лв. и за двата стадиона, за да бъдат изцяло довършени.

По-рано днес кметът Здравко Димитров съобщи пред медиите, че не дели феновете на двата футболни клуба. Димитров отново потвърди ангажимента си пред Борисов, че „Ботев“ и „Локомотив“  ще имат завършени стадиони.

Кметът направи важното пояснение, че средствата предвидени за пробива под Водната палата, не могат да се пренасочват по други направления, както и средствата за всички останали обекти, включени в 40 млн. заем на общината.

„Останах неприятно изненадан от това решение, тъй като пробива под Водна палата е важен проект за града и няма как да бъде заменен с друго. Имало е и обществено обсъждане по този въпрос и са минали процедури. Законово нямаме право да го заменим. Все едно от банката да ви отпуснат кредит за апартамент, а вие да си купите кола. Нужни са ни 20 милиона, за да довършим двата стадиона“, каза кметът.

Борисов към Зико в Хисаря: Парите от пробива до Водната палата да се насочат към стадион „Ботев“ (ВИДЕО)

Затова той и Борисов ще търсят други източници за финансиране на двата обекта.

Подобни статии

Top