Бойко Борисов и Зоран Заев откриват Пловдивския икономически форум

Вицепремиери и министри от България и Европа обсъждат европейските перспективи и предизвикателства

Премиерът Бойко Борисов ще открие вторият Пловдивски икономически форум, който започва днес в хотел „Империал“.

Икономическия форум Пловдив II, който ще се проведе в хотел Империал Пловдив на 26 и 27 юни 2019 година. Над 55 международни експерти ще участват в тематичните панели на форума, лекции ще изнесат и голяма част от българските министри, както и еврокомисари и евродепутати.

Очаква се за откриването на Икономическия форум в Пловдив да пристигне и македонският премиер Зоран Заев.

В дискусиите ще се включат също вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, министрите Теменужка Петкова, Росен Желязков и Николина Ангелкова, както и еврокомисар Мария Габриел. Във форума ще участват и над 40 водещи личности и анализатори, които формират общественото мнение в Европа.

Два дни представители на бизнеса и на неправителствения сектор от страната и Европа ще дискутират предизвикателствата пред икономическия растеж и конкурентноспособността у нас и в Югоизточна Европа.

Сред обсъжданите теми ще бъдат европейската перспектива пред Западните Балкани, очакванията от новия Европейски парламент и новата Еврокомисия, демографските и здравни проблеми, пътната карта на България към „чакалнята“ на Еврозоната – ЕРМ II, привличането на чужди инвестиции, енергийната и цифрова политика на ЕС.

Пловдивският икономически форум се организира от Делфийски икономически форум със седалище Атина и от Центъра за либерални стратегии.

Подобни статии

Top