Бойко Борисов инспектира локалите на пътя Пловдив – Асеновград (ВИДЕО)

Премиерът направи серия от посещения край Пловдив

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на локалните платна край пътя Пловдив – Асеновград. Своеобразен домакин му бе областният управител Дани Каназирева.

От кадрите се вижда, че обектът върви бързо и в момента дори тече асфалтиране в платното за Пловдив, в платното за Асеновград се извършват изкопни работи. С построяването на локалите ще се осигури безопасен и безконфликтен достъп до имотите в близост до директното трасе, край което се разрастват търговски и индустриални обекти.

Още – вижте във видеото от място, публикувано от самия министър- председател:

И още: Борисов се появи и при ремонта на Околовръстния път на Пловдив.

Рехабилитираме Околовръстното на Пловдив и изграждаме локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград. Това сме обещали на хората и го завършваме, заяви той, който огледа на място работата по 14-километровия участък. Пътят осъществява връзка между областните градове Пловдив и Смолян, но в резултат от дългогодишната експлоатация на трасето по настилката са се развили множество единични пукнатини, дупки и деформации.

Стойността на проекта е 24 038 202 лева, а срокът на изпълнение е в рамките на тази година.

Преди това премиерът се запозна със ситуацията по пътя между Първенец и Лилково.

Вече се работи по участъка от с. Бойково до с. Брезовица. Той е в тежък планински терен, в дефилето на р. Първенецка, с малък габарит и без асфалтова настилка. Липсата на отводняване образува дупки и коловози, предизвиква свличане на части от пътното тяло в дерето на реката, изтъкна той.

Предстои посещение на магистрала „Тракия“. 

Подобни статии

Top