Бойко Борисов: Кандидат-премиер ще бъде Даниел Митов и еднага ще върнем мандата - DC news

Бойко Борисов: Кандидат-премиер ще бъде Даниел Митов и еднага ще върнем мандата

„Искаме да стоим много далеч от това, което се случва в българската политика в този момент“, заяви още Борисов

„Когато ни бъде връчен вторият мандат, ние ще представим отпред пред президентството състав на кабинет, за да сравнят какво предлагаме ние и какво предлагат останалите“. – Това обяви на нарочна пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той съобщи още, че кандидатът за премиер ще бъде отново Даниел Митов. И добави, че веднага след това ГЕРБ-СДС ще върнат мандата.

„Искаме да стоим много далеч от това, което се случва в българската политика в този момент“, заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и слоганите на политическите партии по време на предизборната кампания, като припомни, че техният е бил „Ред в хаоса“.

„В последните дни няма български политик, който да не каже „хаос“. Единствено нашият слоган се оказа верен. Време е за друго – показват ИТН. Видяхте кое е другото, това е то – хаос. БСП казват „Сигурност в промяната и с Грижа за теб“. Много се забавлявам, когато уважаваната от мен Корнелия Нинова и не са прави нейните съпартийците да я гонят на Бузлуджа с викове „Оставка“ и тя да бяга из гората като дива коза, защото тя изведе партията на небивали висоти – от четвърто на трето място. И когато говори за „модела Борисов“ аз не мога да си обясня как побеждавани на толкова избори от нас си позволяват да говорят с този тон“, коментира още председателят на партията.

Борисов подчерта, че не изпитва никакво задоволство от случващото се в страната.

„Аз съм учуден как могат да принизяват и да считат, че някой потривал ръчички и се радвал на този хаос. Ние сме си дали най-хубавите години, за да направим България прекрасната държава, която беше. Обаждат ми се колеги от ЕС и ме питат: Бойко, какво става в България? И даже Митов с неговия брилянтен английски не може да намери думи да опише какво се случва“, заяви бившият премиер.

Той призова партиите в НС да се уважават и създадат отново илюзии в избирателите, че нещо може да се случи. „За да ги мотивирате да отидат на следващите избори“, каза още Бойко Борисов.

„ГЕРБ не ви пречи с нищо в момента. Имате перфектно мнозинство в парламента. Имаше илюзия, че ще направите правителство без ГЕРБ. Решете всички въпроси по начина, по който сте го казали в слогана. Но, не виждам как ще поддържат илюзията и ще накарат българите да гласуват за трети път особено в COVID-вълна. Ще подобрим най-ниската избирателна активност“,  поясни лидерът на ГЕРБ.

„Когато говорим за COVID-вълната: ние оставихме държавата в най-блестящата ситуация от всички в Европа. Ние отворихме ресторантите и заведенията месеци преди нощните заведения и почти всичко работеше“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

И упрекна служебното правителство, че не са продължили започнатата от тях кампания по ваксинацията срещу COVID-19.

„В Русия има 26% ваксинирани, във Франция 66%, Великобритания – 70%, Турция – 50%, Испания – 71%. Само 15% от населението е ваксинирано у нас“, подчерта Борисов.

Източник: DarikNews
Снимка: стопкадър Фейсбук/Бойко Борисов

Подобни статии

Top